Puigdemont avisa l’ANC que veuria “preocupant” que fomentés “una deriva antipolítica i antipartits”

L'expresident, després de l'anunci de Simó i Huguet de no assistir a la manifestació de l'11-S: "Els que han sembrat desunió no es poden sorprendre que ara hi hagi qui faci el mateix"

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha llançat un avís aquest dijous a l’ANC, organitzadora de la manifestació independentista de la Diada. Des d’una entrevista concedida a El Punt Avui, ha reaccionat així a la decisió dels exconsellers i exdirigents d’ERC Anna Simó i Josep Huguet de no assistir a la mobilització per la crítica que asseguren que l’ANC fa contra els partits i en concret contra els republicans. “Entenc que la Diada apel·la a tothom, a totes les sensibilitats independentistes i em sabria greu que no hi anessin quan han estat lluitant des que l’independentisme era minoritari”, afirma Puigdemont, però aprofita per avisar que tot i no veure-hi “cap tragèdia” en la decisió de l’ANC de no convidar a polítics a la fila zero, veuria “preocupant que hi hagués una deriva antipolítica i antipartits”.
“No ens ho podem permetre perquè ens necessitem tots”, assegura l’expresident. Malgrat això, no ha volgut deixar passar l’oportunitat de relacionar la decisió de Simó i Huguet amb la “desunió” de l’independentisme de la que ve alertant últimament. “Aquesta és una de les conseqüències de la teoria de la desunió. Tots aquells que l’han sembrat no es poden sorprendre que ara hi hagi gent que faci el mateix”, ha etzibat en parlar del cas de Simó i Huguet.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes