Centenars de manifestants interrompen el servei de trens de Hong Kong

El cos de seguretat ha acusat des de llavors els "manifestants radicals" de bloquejar carrers i carreteres, "destruir propietats governamentals"

Publicitat

Centenars de manifestants han interromput el servei de trens aquest dimarts a primera hora del matí a Hong Kong, on s’han registrat protestes durant els darrers mesos contra la polèmica llei d’extradició a la Xina continental.

El que va començar fa tres mesos com una sèrie de manifestacions contra el projecte de llei en considerar que podia suposar la vulneració dels drets d’aquells que eren sotmesos a judici, s’ha convertit ara en una sèrie de protestes contra el govern local i la seva relació amb Pequín.

Les manifestacions i aldarulls s’han succeït de manera pràcticament diària, cosa que ha afectat els comerços i negocis de la ciutat. Això ha provocat un increment de la presència policial als carrers, on les forces de seguretat han fet de vegades un ús excessiu de la força contra els manifestants.

Aquest dimarts, els activistes han bloquejat les portes dels trens, cosa que ha afectat significativament el funcionament del servei públic i ha obligat centenars de persones a sortir de les estacions per buscar una via alternativa de transport.

“No sabem quant de temps serem aquí, no tenim un líder, és un moviment massiu”, ha asseverat una jove manifestant de 21 anys. “No és la nostra intenció molestar la gent, però hem d’assegurar-nos que les autoritats entenen per què protestem”, ha expressat.

Aquest dilluns, prop de 50 persones van ser detingudes arran dels aldarulls que es van produir durant la manifestació que es va celebrar aquest dissabte a Hong Kong. El cos de seguretat ha acusat des de llavors els “manifestants radicals” de bloquejar carrers i carreteres, “destruir propietats governamentals” i d’atacar els agents amb “armes letals” i altres objectes contundents com ara maons, ampolles de vidre i “líquids corrosius”.

El Govern de Carrie Lam ha suspès el tràmit parlamentari però no ha retirat el projecte de llei d’extradició, per la qual cosa les manifestacions han continuat i exigeixen, a més, la dimissió de la líder regional per la seva gestió d’aquesta crisi política.

Pequín, per la seva banda, ha expressat el seu suport al Govern de Lam i ha acusat el Regne Unit i els Estats Units, entre altres països occidentals, de maniobrar a favor de les protestes a Hong Kong.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes