Budó veu “urgent” l’entesa entre PSOE i Podem per la “necessitat d’un govern estable” que iniciï un diàleg amb Catalunya

La portaveu assegura que el Govern no contempla unes eleccions com a resposta a la sentència: "La resposta de país va més enllà d'unes eleccions"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, veu “urgent” l’entesa entre PSOE i Podem perquè Catalunya necessita “un govern estable” que iniciï un diàleg. En una entrevista a RNE, Budó ha criticat que el PSOE està “segrestat pels partits del 155” i això “no facilita l’enteniment necessari per a arribar a un govern amb Unides Podem, que és necessari i urgent”. La portaveu ha explicat que JxCat estava disposada a abstenir-se, o fins i tot votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez, si s’acordava una coalició amb la formació morada, i considera que “qui ha dit que no al pacte és Sánchez, i a qui li toca replantejar el posicionament no és tant a JxCat sinó al PSOE”. En clau catalana, ha afirmat que el Govern no contempla unes eleccions com a resposta a la sentència: “Unes eleccions per a fer què? La resposta de país va més enllà d’unes eleccions”.
Preguntada per si en cas de diàleg aquest ‘no’ de JxCat a la investidura de Sánchez podria variar en un futur, Budó ha expressat que des del Govern s’han mostrat sempre “disposats al diàleg”, “parlant de tot”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes