Torra es nega a pagar totes les multes imposades per la JEC que sumen 8.500€

El president de la Generalitat, que recorrerà les sancions, diu que ho fa en defensa de la “llibertat d’expressió”

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que no pagarà els 8.500 euros de les tres multes imposades per la Junta Electoral Central (JEC). El cap de l’executiu català ho ha anunciat aquest dilluns qualificant la JEC d’òrgan “censor i repressor”, i diu que ha pres la decisió en defensa de la “llibertat d’expressió”. “Cada dret negat tornarà a ser exercit”, ha afegit. Fonts de Presidència han concretat que la Generalitat recorrerà les tres multes, sobre la decisió de no retirar els llaços grocs dels edificis oficials en període electoral, sobre el discurs institucional de la Diada de Sant Jordi, i sobre la carta adreçada als funcionaris en motiu de la mateixa data.

Torra també ha confirmat que recorreran les tres sancions. “Però ja els avanço que no penso pagar-les”, ha afegit, posant en qüestió la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol. “Sempre que es castigui la llibertat d’expressió, nosaltres la tornarem a exercir”, ha apuntat Torra des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat.

A més, s’ha reafirmat en les declaracions que han comportat les sancions administratives de la JEC. “Em reitero en què el 155 va ser nefast, i en que sí, hi ha presos i exiliats”, ha dit. Dues de les multes fan referència a la carta que va enviar als funcionaris per la Diada de Sant Jordi i al discurs institucional que va fer durant aquell dia, en què va qualificar de “nefast” l’article 155 i va recordar la presència de “presos i exiliats polítics”. La tercera té relació amb la negativa a despenjar llaços grocs d’edificis de la Generalitat en campanya electoral, per la qual també té oberta una causa per desobediència. La Fiscalia Superior de Catalunya demana 1 any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per aquest cas a Torra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes