El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la demanda ciutadana contra la llum verda del Senat a l’aplicació del 155

Estrasburg entén que són els càrrecs electes i no els electors els únics que poden denunciar la decisió

Publicitat

El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha inadmès la demanda que 83 persones (la majoria de Ponent) van presentar contra la decisió adoptada pel Senat en data 27 d’octubre de 2017 que donava el vist-i-plau perquè el govern espanyol pogués aplicar l’article 155 a Catalunya. La decisió judicial no entra en el fons de la qüestió i rebutja la demanda per motius de caràcter formal, segons ha explicat l’associació Advocacia per la Democràcia a Lleida. Estrasburg entén que no tenen legitimitat per engegar aquest procés ja que són els càrrecs electes i no els electors els únics que poden mostrar el seu desacord per una decisió del Senat com la d’aplicar el 155 a Catalunya. El no del TEDH se suma al no inicial del Tribunal Constitucional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes