El TNC tanca la temporada amb 126.985 espectadors, 15.600 més que l’anterior i amb un 80% d’ocupació

El muntatge més vist ha estat 'La bona persona de Sezuan'

Publicitat

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha tancat la temporada 2018-2019 amb un total de 126.985 espectadors, 15.600 més que l’anterior. L’ocupació ha estat del 80% i 4.871 persones s’han abonat al teatre aquesta temporada. El muntatge més vist ha estat ‘La bona persona de Sezuan’, que ha arribat als 25.146 espectadors a la Sala Gran. Pel que fa a la Sala Petita, l’espectacle amb més espectadors ha estat ‘Afanys d’amor perduts’, amb 9.728 espectadors, mentre que a la Sala Tallers el muntatge més vist ha estat ‘Kassandra’, amb 3.629 persones. El TNC destaca que tanca la temporada acomplint la seva missió com a servei públic.

A més dels espectadors a les sales, 22.512 persones han assistit als espectacles en gira. S’han fet un total de 687 funcions de 4 coproduccions per 26 poblacions, entre les quals hi ha Palma, Manacor i diverses poblacions de Catalunya. Els espectacles que han sortit de gira són ‘La bona persona de Sezuan’, ‘La importància de ser Frank’, ‘La nina gorda’ i ‘No em va fer Joan Brossa’.

Un total de 59.544 persones han participat de les activitats paral·leles als espectadors, com ara col·loquis, trobades postfunció o xerrades; hi ha hagut 12.065 lectors dels clubs de lectura; 2.267 persones han participat en les visites guiades i 53.461 persones als actes externs a la programació a partir del lloguer d’espais.

Durant la temporada, el TNC ha acollit un total de 27 espectacles, amb el patrimoni català universal, la innovació, la nova autoria catalana, el teatre contemporani, el teatre familiar, la dansa i les produccions internacionals com a eixos principals.

L’epicentre d’aquesta temporada s’ha dedicat a Santiago Rusiñol, amb ‘Els Jocs Florals de Canprosa’ com a espectacle central. L’obra ha acollit 20.772 espectadors, convertint-se en el segon espectacle més vist de la temporada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes