Pisarello reclama que Catalunya tingui una “presència forta” al govern de coalició

El secretari primer de la Mesa del Congrés diu que no n'hi ha prou amb Batet presidint la cambra baixa i Cruz, el Senat

Publicitat

El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha afirmat que no s’explicaria que Catalunya no tingui una “presència forta” en el govern de coalició que negocien PSOE i Unides Podem. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Pisarello ha afegit que no n’hi ha prou amb dos catalans presidint el Congrés i el Senat, en referència a Meritxell Batet i Manuel Cruz, respectivament. “La qüestió catalana han de tenir una centralitat que no es veu”, ha defensat per després afegir que fins ara s’han presentat els catalans dels comuns al Congrés com un “dimoni amb cua”. Tot i així, Pisarello confia que aquesta situació canviï i no descarta que hi hagi ministres catalans.

Pisarello ha explicat que té la sensació que el fet que alguns mitjans de comunicació hagin publicat el seu nom o el de Jaume Asens com a possibles ministres és amb la intenció de vetar-los i ha afegit que se’ls veu amb desconfiança perquè se’ls considera massa propers a l’independentisme.

“El que cal més que mai és gent que pugui fer un paper de pont i això no ho hem vist prou”, ha afegit. Així doncs, ha apostat perquè Catalunya tingui una “presència forta” en el futur govern espanyol i ha aclarit que això no vol dir “necessàriament” membres d’En Comú Podem.

Pel que fa al repartiment dels ministeris, Pisarello ha afirmat que Unides Podem no reclama tenir les carteres que formen part del nucli dur de l’executiu i demana ministeris socials que no estiguin buits de competències. En aquest sentit, ha apuntat que no serviria de res tenir un ministeri d’habitatge si les competències en aquest àmbit les té el ministeri d’Economia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes