L’informe sobre el “declivi de drets a Espanya” arriba a l’ONU

El text serà lliurat en el marc de la Revisió Periòdica Universal de l'ONU a Espanya el gener del 2020

L’ANC i l’Organització de les Nacions i Pobles No-Representats (UNPO) han registrat un informe sobre “el declivi dels drets humans a Espanya” per a la Revisió Periòdica Universal (RPU) al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Aquest òrgan, que té com a objectiu vigilar si els estats membres compleixen les seves obligacions en relació als drets humans, revisarà la situació espanyola el 22 de gener del 2020. En aquest document es posa l’accent en la “persecució” de representants polítics i activistes catalans a l’Estat espanyol, així com de personalitats culturals. Segons informa l’ANC, se centra en les “vulneracions” a diversos drets humans i es demana la implementació “immediata” de la petició feta al govern espanyol per part del grup de treball de l’ONU de Detencions Arbitràries d’alliberar els polítics empresonats.
Entre els drets que l’ANC i l’UNPO denuncien que es vulneren a l’Estat hi ha el dret a un judici just, al dret a reunió i manifestació, al dret de participació pública, al dret a la llengua i al dret a la llibertat i la seguretat de la persona, inclosa la prohibició de detenció arbitrària.

Publicitat

El gener del 2020 tindrà lloc el plenari de l’RPU amb les revisions formals i la situació concreta d’Espanya es revisarà el 22 de gener, quan l’Estat respondrà sobre les conclusions a les que arribi el Consell.

Segons l’ANC, s’ha elaborat aquest informe per el “declivi” dels drets humans a Espanya recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, i posen èmfasi en la “violació de drets civils i polítics” del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que recorden que Espanya ha signat i ratificat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes