Més juristes denuncien a l’ONU la “violència policial” l’1-O i la situació dels presos a Espanya

L'associació de juristes Col·lectiu Praga reclama l'alliberament dels independentistes i una investigació a les forces de seguretat de l'estat pel dispositiu del referèndum

El Col·lectiu Praga ha denunciat a les Nacions Unides la “violència policial” l’1-O, la situació dels independentistes presos i “la vulneració de drets fonamentals” a Espanya. L’associació de juristes ha traslladat aquesta queixa de cara el pròxim examen sobre drets humans de l’ONU que ha de passar l’estat espanyol a principis del 2020. En aquesta denúncia el col·lectiu també reclama a l’organització internacional que recomani la posada en llibertat dels independentistes en presó preventiva, una investigació a les forces de seguretat de l’estat pel dispositiu del referèndum i la reforma de la llei mordassa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes