El Síndic de Greuges lamenta que el TC avali l’aplicació del 155

Ribó constata que dissoldre el Parlament i cessar el president són mesures "molt greus"

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha constatat aquest divendres que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’aplicació de l’article 155 “acull la interpretació més expansiva” de les mesures que l’Estat pot adoptar, incloent la dissolució del Parlament i el cessament del president de la Generalitat. Al seu parer, aquestes dues mesures suposen “una afectació molt greu al dret a l’autonomia política territorial”, ja que suposen una “completa desnaturalització del sistema autonòmic”, i també al dret fonamental de participació. El síndic també critica que la sentència “doni per bona la laxitud” amb la qual el govern espanyol i el Senat, diu, van interpretar el procediment per aplicar el 155.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes