Deu morts i deu ferits en aturada cardíaca a causa d’un incendi intencionat en un estudi d’animació a Kyoto

La Policia local i els equips de rescat han explicat que l'incendi ha estat provocat per un home que ha ruixat l'estudi d'animació amb líquid inflamable i hi ha calat foc

Almenys deu persones han mort i deu més han estat rescatades en una situació d’aturada cardiorespiratòria en un incendi provocat per un home a l’interior d’un estudi d’animació a la localitat japonesa de Kyoto, segons ha informat aquest dijous l’agència de notícies japonesa Kyodo.

Publicitat

El Departament de Bombers de Kyoto ha confirmat que el balanç de víctimes és de deu morts i que hi ha deu persones que han estat rescatades en una situació d’aturada cardiorespiratòria i diverses desenes més de ferits de diversa consideració.

La Policia local i els equips de rescat han explicat que l’incendi ha estat provocat per un home que ha ruixat l’estudi d’animació amb líquid inflamable i hi ha calat foc. L’incendi va començar les 10.30 hores i els serveis d’emergències han trobat diversos cadàvers a la segona planta de l’estudi, un immoble de tres plantes propietat de l’empresa Kyoto Animation.

La Policia ha trobat diversos ganivets al lloc de l’incendi. El presumpte autor de l’incendi és un home de 41 anys que ha resultat ferit i ha estat traslladat a un hospital proper, segons la Policia.

L’estudi, amb una plantilla de 155 treballadors, ocupa tres pisos i té una superfície total de 700 metres quadrats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes