Rufián assegura que ERC no sabia res de la carta oberta de Torra i l’atribueix al “debat intern” a JxCat

El portaveu d'ERC al Congrés no veuria "dramàtic" que JxCat i el seu partit votessin diferent a la investidura de Sánchez

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, assegura que el seu partit no sabia res de la carta oberta que el president de la Generalitat, Quim Torra, publica aquest dimecres a ‘La Vanguardia’ i en què aposta pel ‘no’ a Sánchez si no accepta un debat sobre l’autodeterminació. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Rufián creu que la carta forma part del “debat intern” dins de JxCat i ha recordat que els “presos polítics” de JxCat van enviar una carta a la direcció del seu partit demanant l’abstenció. Davant la possibilitat que JxCat i ERC votin diferent en la sessió d’investidura de la setmana que ve, Rufián creu que si es dona aquesta situació “no seria dramàtic”.
Rufián ha admès que l’escenari “ideal” seria que les dues formacions que formen part del Govern (JxCat i ERC) votessin el mateix a la investidura, tot i així ha afegit que per a ell “no suposaria cap drama” si voten diferent. En aquest context, ha explicat que quan ERC hagi decidit el sentit del seu vot, la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs serà la primera persona en saber-lo.

Publicitat

ERC no bloquejarà

Rufián ha explicat que divendres ERC farà una executiva extraordinària per decidir el vot a la investidura de la setmana que ve i, tot i no voler revelar la seva opinió, ha afirmat que ERC no bloquejarà una investidura de Pedro Sánchez. “Per a ERC no serà”, ha insistit.

El diputat d’ERC ha carregat contra JxCat per haver “regalat” al PSC la tercera institució del país “perquè no la tingui ERC”. “Això és greu. La pregunta és si també ho farà amb la primera institució del país. És una pregunta idònia que s’ha de respondre”, ha dit en referència a la Generalitat.

Tot i les discrepàncies recents entre socis de Govern, Rufián defensa que és sostenible continuar governant junts ja que, en un context en què s’han acabat les majories absolutes, el futur de la política és arribar a acords entre formacions polítiques diferents. L’alternativa a les contradiccions és, segons Rufián, un “bloqueig continuat” que l’únic que comporta és el cansament de la ciutadania.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes