La catalana ‘Ojos negros’, premiada al Festival de cinema de Màlaga, s’estrena als cinemes

Arriba a la gran pantalla el clàssic de Disney 'El rey león' en acció real

L’òpera prima de Marta Lallana i Ivet Castelo, ‘Ojos negros’, produïda per la catalana Nanouk Films arriba aquest divendres als cinemes, una cinta que va guanyar la Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula a la secció Zonazine del Festival de cinema de Màlaga i que té una banda sonora realitzada per Raül Refree. Per altra banda i seguint l’estela d’altres pel·lícules clàssiques d’animació de Disney que posteriorment van arribar les seves versions en pel·lícula d’acció real, s’estrena ‘El rey león’ dirigida per Jon Favreau, director d”El libro de la selva’ i ‘Iron Man’ i conegut com actor per posar-se a la pell d’en Happy a l’univers de Marvel i en especial als films recents d’Spider-Man.

Publicitat

A ‘Ojos negros’, Paula (Julia Lallana), una noia de 14 anys, ha de passar les vacances d’estiu al poble Ojos Negros (Terol) amb la seva àvia, que està malalta i que gairebé no coneix, i la seva tieta. Intentant fugir d’una atmosfera asfixiant i de les tensions familiars, coneix a l’Alicia, una noia de la seva mateixa edat amb qui fa una intensa amistat.

Marta Lallana i Ivet Castelo debuten en la direcció amb ‘Ojos Negros’, convertint-se en la quarta generació de noves realitzadores sortides de la Universitat Pompeu Fabra després ‘Las amigas de Àgata’, ‘Julia Ist’ i ‘Yo la busco’.

‘El rey león’

La pel·lícula ‘El rey león’ narra la història del futur rei, en Simba qui idolatra el seu pare Mufasa. Però al regne no tots celebren l’arribada del petit lleó. Scar, el germà de Mufasa i antic hereu al tron, té els seus propis plans. La batalla acaba dramàticament i amb l’exili de Simba de Pride Rock. Amb l’ajuda d’uns curiosos nous amics, en Simba haurà d’aprendre a madurar i a recuperar el que li pertany per dret propi.

‘Al agua gambas’

Des de França arriba la comèdia ‘Al agua gambes’ dirigida per Maxime Govare i Cédric Le Gallo. La cinta tracta l’homofòbia. El protagonista, Matthias Le Goff, subcampió del món de waterpolo, després de fer uns comentaris homòfobs és “condemnat” a entrenar l’equip gai ‘Los gambas purpurina’, que semblen estar més interessats en la festa que no pas la competició. L’equip haurà de viatjar a Croàcia per participar als Gay Games, l’esdeveniment esportiu homosexual més gran del món.

‘Ayla, la hija de la guerra’

Can Ulkay és el director del drama històric ‘Ayla, la hija de la guerra’. La pel·lícula se situa a l’any 1950 enmig de la Guerra de Corea, on el sergent Süleyman es troba una nena mig congelada sense els seus pares i sola. La nena atrapa el cor de Süleyman, que arrisca la seva pròpia vida per salvar-la i l’anomena Ayla. Els dos formaran un vincle instantani i inseparable.

‘Bosque maldito’

Lee Cronin és el director de la pel·lícula de terror irlandesa ‘Bosque maldito’. En un intent de deixar enrere el seu difícil passat, Sarah O’Neill comença una nova vida junt al seu fill Chris a les afores d’un poble de llenyataires. A prop d’allí, trobaran un estrany crani. Posteriorment la Sarah haurà de lluitar per descobrir si els estranys canvis en l’actitud del seu fill són part d’una transformació fruit d’una cosa molt més sinistre i perillós que les seves simples pors.

‘Genesis’

‘Genesis’ es va proclamar guanyadora de la darrera Seminci de Valladolid. Es va endur l’Espiga d’Or del Festival (millor pel·lícula) i també els guardons al millor director, Philippe Lesage, i al millor actor, Théodore Pellerin. La pel·lícula aborda les turbulències que comporta el primer amor a través de la vida de tres adolescents. Mentre en William s’enamora en secret del seu millor amic, la seva germanastra Charlotte deixa la seva parella per sentir-se més lliure. La gènesi d’aquestes històries es troba en uns campaments d’estiu.

‘Entendiendo a Ingmar Bergman’

També s’estrena aquesta setmana el documental ‘Entendiendo a Ingmar Bergman’ de Felix Moeller i Margarethe von Trotta. La cinta s’emmarca en l’any del Centenari del naixement del mític director suec i és un retrat de la vida i l’obra del realitzador, i explora el seu llegat cinematogràfic amb entrevistes als seus col·laboradors i amb una nova generació de cineastes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes