El CAC celebra que YouTube hagi retirat a petició seva vuit llistes de reproducció que ‘sexualitzen’ vídeos de menors

Loppacher insta la plataforma a adoptar mesures per evitar que la situació es pugui repetir

Publicitat
El CAC ha anunciat que la plataforma d’intercanvi de vídeos YouTube ha retirat 8 llistes de reproducció de temàtica eròtica i/o sexual què incloïen vídeos protagonitzats per menors d’edat a petició del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Així ho ha comunicat la plataforma després de la denúncia feta pel regulador català. El CAC havia demanat a la plataforma la retirada de les llistes atès que aquestes, amb títols com ara ‘Hot teens’ (“adolescents calentes”), ‘All sizes tits’ (“pits de totes les mides”), ‘Culitos’ o ‘Sexy’, incloïen 275 vídeos que mostren nenes realitzant activitats de caràcter innocent com ballar, practicar algun tipus d’activitat física o jugar a la piscina. El president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat la celeritat de la plataforma en retirar les llistes i l’ha instat a adoptar mesures per evitar que la situació es pugui repetir.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes