Borràs aposta pel ‘No’ i descarta una abstenció a Sánchez

La portaveu de JxCat al Congrés argumenta que ni tan sols hi ha diàleg amb el PSOE sobre com encarar la legislatura

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha descartat aquest dimecres una abstenció a la investidura de Pedro Sánchez de la setmana que ve en la línia del que ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una carta oberta publicada a ‘La Vanguardia’. “En aquests moments no es donen les circumstàncies per poder donar un vot positiu a Sánchez ni tan sols abstenir-nos. Ni tan sols ens seiem a una taula per establir com ens plantegem la investidura. És molt difícil donar el nostre vot”, ha defensat en una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’. Borràs ha lamentat que la voluntat de Sánchez de dialogar sigui “és retòric que real” i ha avisat que si es tornen a repetir eleccions espanyoles serà responsabilitat seva.

Publicitat

Borràs ha defensat que JxCat vol oferir un sí al diàleg, a la política i a trobar solucions polítiques i ha assenyalat que és el PSOE qui no vol dialogar. “Qui no vol seure a parlar és qui rebutja el sí a la política”, ha afegit.

La portaveu de JxCat al Congrés ha volgut diferenciar el pacte entre la seva formació i el PSC a la Diputació de Barcelona de la situació de governabilitat d’Espanya que, segons ha dit, és “radicalment diferent”. En aquest context, ha argumentat que els pactes municipals tenen una pròpia lògica”.

En declaracions posteriors als mitjans al Parlament, Borràs ha insistit que JxCat voldria investir Sánchez si hi hagués un compromís pel diàleg i per abordar el conflicte amb Catalunya. Però que, en no donar-se aquest escenari, la formació independentista no pot donar suport a la investidura del candidat del PSOE.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes