Marín desvincula l’acord amb JxCat a la Diputació de Barcelona i la investidura de Sánchez

"És complicat però en política hem vist coses que semblaven impossibles i s'han assolit", afirma la presidenta de l'òrgan supramunicipal

Publicitat

La recent escollida presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha desvinculat el pacte amb JxCat a l’òrgan supramunicipal i la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. “Hem pactat el tema de la Diputació. Si després hi ha altres pactes són en altres taules”, ha afegit Marín en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. Marín ha admès que és “complicat” que Sánchez sigui escollit president del govern espanyol la setmana que ve però ha remarcat que “en política s’han vist coses que semblaven impossibles i que s’han assolit”. “Confio en Sánchez i en el seu poder d’intentar-ho i aconseguir-ho”, ha afegit.

Preguntada per la situació al TSJC aquest dimarts en què el conseller d’Interior, Miquel Buch, està cridat a declarar per la seva actuació durant l’1-O com a alcalde de Premià de Mar, Marín ha lamentat que “fa massa temps” que s’ha fet servir la justícia en comptes de la política per resoldre el “problema”. Davant d’aquesta situació, ha apostat per intentar que “sigui la política la que doni resposta al problema”. De fet, ha alertat que la utilització de la justícia per aquest tema “dificulta el diàleg” i ha assenyalat que el diàleg és l’única via per solucionar la situació.

Sobre la Diputació de Barcelona, Marín ha avançat la possibilitat que la setmana que ve es pugui celebrar el ple de cartipàs per deixar enllestida l’organització abans de vacances tot i que preveu que fins al setembre la màquina no estigui al 100%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes