Primàries a Cs

Els taronges vol triar candidat a la Generalitat davant un possible avançament electoral a Catalunya

Publicitat

Ciutadans ha acordat aquest dilluns engegar aquesta mateixa setmana un procés de primàries per triar candidat a la Generalitat de Catalunya davant la possibilitat que hi hagi eleccions anticipades en aquesta comunitat.

Després de la marxa d’Inés Arrimadas, el nom que sona amb més força per substituir-la és el de l’actual portaveu del partit al Senat i al Parlament, Lorena Roldán, però haurà de presentar per a això la seva candidatura.

En la roda de premsa posterior a reunió de l’executiva permanent del partit, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha explicat que, davant la possibilitat que Catalunya avanci les seves eleccions a tardor o hivern, el partit ha volgut anticipar-se i celebrar unes primàries per triar un candidat a la Presidència de la Generalitat per anar a l’estiu “amb els deures fets”.

Lorena Roldán serà la gran candidata

Així, dimecres vinent Ciutadans celebrarà de manera telemàtica un Consell General extraordinari per confirmar que el partit es presenta a les primàries de Catalunya, un mer formalisme que l’executiva del partit ratificarà l’endemà donant així el tret de sortida al procés de primàries. A partir del 19 s’obrirà el termini per presentar candidatures, que es votaran els dies 24, 25 i 26 de juliol.

“Veurem quins candidats hi ha”, ha respost Villegas quan se li ha preguntat si Lorena Roldán seria una bona candidata per agafar el testimoni d’Arrimadas. En tot cas, la ‘número dos’ de Cs ha dit que seria “una gran candidata”. De fet, l’ha enaltit com “una gran portaveu” al Senat, on, al seu judici, està realitzat un paper de manera “brillant”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes