EL Sónar i la Fira de Barcelona garanteixen el dret a vaga dels ‘riggers’?

Els muntadors dels elements aeris dels escenaris del festival inicien aquest dijous una vaga

Publicitat
El codirector del Sónar Enric Palau ha insistit aquest dijous en que tenen “la garantia” de Fira de Barcelona que el muntatge dels elements aeris dels escenaris del festival es realitzarà “amb normalitat”, tot i la vaga dels ‘riggers’. En declaracions a ‘Els matins’ de TV3, Palau ha recordat que Fira de Barcelona és “qui està lidiant amb la situació i són els responsables de proveir aquest servei”. Els muntadors especialitzats en estructures aèries subcontractats per Fira de Barcelona han iniciat aquest dijous la vaga amb què van amenaçar la setmana passada, després de constatar que la institució “no ha volgut asseure’s” per negociar les seves reivindicacions. Així mateix, Fira de Barcelona va anunciar que garantirà que el Sónar se celebri i va afirmar que si finalment UTE Rigging no podia realitzar aquest servei, podrà contractar altres empreses per tal d’assegurar el muntatge.
Els organitzadors del Sónar, Advanced Music, van informar aquest dimecres que hauran “d’acollir-se” a les solucions relatives al muntatge d’estructures aèries d’escenaris que va posar sobre la taula Fira de Barcelona per sortejar la vaga, que passen per contractar una altra empresa que ho pugui fer.

També van advertir en un comunicat que alterar el calendari del festival a causa de la vaga dels ‘riggers’ “hagués representat” un “gravíssim perjudici” per als “més de 2.000” treballadors i col·laboradors involucrats en el projecte, els “més de 120.000” assistents nacionals i internacionals, les organitzacions i serveis implicats i la mateixa ciutat de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes