El Parlament dóna llum verda a la renovació del plenari del CoNCA després d’un any i mig d’interinitat

Els nous membres de l'ens s'han fotografiat a les escales de la cambra catalana

Publicitat

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la renovació del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) a proposta del Govern per 74 vots a favor i dos en contra. A la votació, que era secreta, s’han abstingut 45 diputats i cinc no han emès vot. Els nous membres del plenari seran el gestor cultural Salvador Casals, el director d’orquestra Edmon Colomer, l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font, l’editora Núria Iceta, la curadora d’exposicions i gestora cultural Vinyet Panyella, la productora cinematogràfica Miriam Porté i la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet. Després de la votació, el nou plenari s’ha fet una fotografia a les escales del Parlament. La renovació del CoNCA es produeix després de prop d’un any i mig d’interinitat de l’equip sortint.

Els nous membres substituiran Carles Duarte, president del Consell des del 2012; Pilar Parcerisas; David Albet; Mercè Gisbert; Isona Passola; Gemma Sendra –que que va dimitir quan va assumir el càrrec de regidora a l’Ajuntament de Barcelona–, i Valentí Puig –que va deixar el càrrec el 2014 per discrepàncies polítiques amb el Govern–.

Des de la Comissió de Cultura del Parlament, la consellera del ram, Mariàngela Vilallonga, va emplaçar el passat 3 de juliol el nou CoNCA a fer una “reflexió sobre ell mateix” i veure quins camins ha de seguir en la nova etapa que empren. Vilallonga va posar sobre la taula la possibilitat de modificar la llei del propi CoNCA, un debat que va traslladar als nous membres. i que ha tornat a plantejar aquest dimecres el diputat del PSC-Units Rafel Bruguera. Els grups parlamentaris han agraït la feina feta als membres sortints i han aprofitat per recriminar al Govern falta de diàleg amb les forces polítiques i el món cultural per fer front a la renovació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes