Rosalía i Clara Peya, finalistes amb més nominacions als Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música

La Junta directiva atorgarà el Premi a la Trajectòria a Jordi Savall

Rosalía i Clara Peya són les finalistes amb més nominacions, quatre cadascuna, de la primera edició dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música que s’ha donat a conèixer aquest dimarts. La Junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música atorgarà el Premi a la Trajectòria a Jordi Savall per “la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d’una gran tasca pedagògica i social”. L’objectiu dels Premis és promocionar, donar visibilitat i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Els guardons s’entregaran anualment a aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els Premis Alícia s’entregaran el dia 21 de setembre a l’Atlàntida de Vic.

Publicitat

En la categoria Autoria, s’ha nominat a Benet Casablancas i Rafael Argullol per ‘L’enigma di Lea’; Clara Peya per ‘Estómac’; Raquel García Tomás i Helena Tornero per ‘Je suis narcissiste’, i Rosalía Vila, Pablo Díaz i Antón Álvarez per ‘El Mal Querer. En Interpretació, el guardó reconeix l’expressivitat, l’emoció o l’excel·lència en la interpretació musical i els nominats són Coetus, Judit Neddermann, el Quartet Casals i Sílvia Pérez Cruz.

En l’apartat ‘Interdisciplina’, els nominats són ‘Suite TOC Núm. 6’, una producció de Les Impuxibles i la Sala Beckett amb música de Clara Peya; ‘Maremar’, una producció de Dagoll Dagom amb arranjaments i noves creacions d’Andreu Gallén, inspirat en la música de Lluís Llach; el Festival Mixtur i ‘Je suis narcissiste’, una producció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació, Teatre Lliure, Teatro Español i Teatro Real, amb música de Raquel García Tomás.

Balkan Paradise Orchestra, Kebyart Ensemble, Lluc Casares i Magalí Sare són els nominats en la categoria Talent emergent. En producció discogràfica, s’ha nominat a ‘Estómac’ de Clara Peya i produït per Satelite K; ‘Som’ d’Els Pets i produït per RGB Suports; ‘Llull: Òpera en un pròleg i dos actes’ de la Sinfònica de Cobla i Corda de Catalunya i produït per Música Global Discogràfica i ‘El Mal Querer’ de Rosalía i produït per Columbia Records. Mentre, en l’apartat de Directe aspiren al premi: Clara Peya, Jordi Savall per ‘Rutes de l’Esclavatge’, Rosalía i Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida.

Pel que fa al projecte social, opten en aquesta categoria l’Escola de Música i Centre de les Arts d’Hospitalet (EMMCA), el Festival Esperanzah, Vozes i Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval per Centre de Música i Escena per la Inclusió Social. En la categoria de projecte educatiu, s’ha nominat a Cantània, l’Escola de Música i Centre de les Arts d’Hospitalet (EMMCA), el Taller de Músics i Vozes.

Festival Sónar, Jordi Savall, el Quartet Casals i Rosalía són els nominats a Internacionalització i el Grup Enderrock, Jordi Turtós, Mondo Sonoro i Revista Musical Catalana, en periodisme musical.

21 de setembre

Els finalistes dels Premis Alícia han estat escollits pels acadèmics i entitats de l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions. Els guanyadors es donaran a conèixer el mateix dia 21 de setembre en una cerimònia d’entrega de premis que tindrà lloc a l’Atlàntida de Vic, coincidint amb la celebració del Mercat de Música Viva de Vic.

Els Premis Alícia estan impulsats per l’Acadèmia Catalana de la Música i compten amb la col·laboració del Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona, el Consell Territorial de l’SGAE, l’Associació d’Intèrprets o Executants (AIE), l’Ajuntament de Barcelona i el Mercat de Música Viva de Vic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes