Comunistes cremen la bandera dels EUA davant la Casa Blanca

El Partit Comunista Revolucionari dels Estats Units ha estat el protagonista de l'acció

Diversos grups de manifestants i de seguidors del president nord-americà, Donald Trump, s’han enfrontat aquest dijous al costat de la Casa Blanca, després que els crítics amb el dirigent cremessin una bandera del país amb motiu de la desfilada i del discurs que va oferir el magnat durant la celebració del 4 de juliol.

Publicitat

Les protestes, que s’han convertit en aldarulls i enfrontaments, han tingut lloc molt a prop del National Mall, on Trump ha destacat el gran estat de la nació i els assoliments que han aconseguit els nord-americans durant dècades.

Liderats per l’activista Joey Johnson, un grup del Partit Comunista Revolucionari dels Estats Units ha calat foc a una bandera nord-americana. Entre els seguidors de Trump hi ha el grup d’extrema dreta Proud Boys que té vincles amb el nacionalisme blanc.

Diversos agents dels serveis d’Intel·ligència han intervingut ràpidament per apagar les flames. “Crema, nena, crema”, han cridat els manifestants d’esquerra i crítics de Trump, segons ha informat la cadena de notícies CNN.

Poc abans que comencés l’esdeveniment Johnson va indicar que encapçalava la protestes per “fer saber a la gent d’arreu del món que hi ha gent a l’altra banda de les fronteres d’aquest país que dona suport a la gent de fora”.

Després que les flames fossin extingides, el grup de seguidors de Trump es va enfrontar al grup de Johnson al crit de “Trump 2020” -una clara al·lusió a les eleccions presidencials que se celebraran aquest any-. Johnson, entre d’altres manifestants, ha estat detingut pels agents.

L’esdeveniment organitzat per Trump en commemoració de la independència dels Estats Units ha provocat una gran controvèrsia pel significatiu paper que va atorgar a les forces i cossos de l’Estat. El president, per la seva banda, ha assegurat que els militars estan “encantats” de formar part de l’esdeveniment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes