Torra situa la sostenibilitat i l’equilibri territorial com a “repte de país” pels pròxims 10 anys

El president de la Generalitat ha presidit l'acte de commemoració del 30è aniversari de les Associacions de Defensa Forestal

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha situat la sostenibilitat i l’equilibri territorial com a “repte de país” pels pròxims 10 anys. El cap de l’executiu considera necessari “fer un anàlisi i reflexionar sobre el model de país que volem perquè, més enllà d’un país bonic, volem també un país viu”. Torra ha fet aquestes declaracions durant l’acte de celebració dels 30 anys de les Associacions de Defensa Forestal (ADF), un esdeveniment que ha tingut lloc pocs dies després del primer gran incendi forestal de l’estiu, a la Ribera d’Ebre. El president ha assegurat que “cal escoltar el territori i prendre decisions que ajudin a les comarques que pateixen despoblament”.

Després de la reunió de Govern que, excepcionalment, s’ha celebrat a Manresa. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit l’acte de commemoració dels 30 anys de les ADF, una associació formada per voluntaris, propietaris forestals i ajuntaments. Torra ha agraït “la feina essencial i vital” de les ADF en la prevenció i extinció d’incendis, i ha lloat el seu “compromís” en la defensa del país.

El president, que ha assistit acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha mostrat “la total confiança i orgull” del Govern en el cos de les ADF, que actualment aplega 7.600 voluntaris.

De la seva banda, la consellera ha remarcat que les ADF és un conjunt d’agrupacions de voluntaris “únic a Europa”, i que la seva missió és “poder donar un suport imprescindible a la Generalitat, tant en la prevenció d’incendis forestals, com també en la seva extinció”.

Durant la seva intervenció, el president de les ADF, Xavier Jovés, ha assegurat que el que fa fortes les ADF és la seva proximitat amb el territori, i la seva tasca de vigilància i immediatesa, ja que solen ser els primers en arribar al foc i els qui millor es coneixen el territori. Jovés ha assegurat que l’escenari de futur pronostica incendis cada cop més virulents i complicats, i ha reclamat la necessitat de gestionar els boscos “perquè si no ho fem serem incapaços d’aturar-ho”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes