Junqueras adverteix els demòcrates europeus que a Catalunya s’hi disputa una “batalla” pels drets fonamentals

L'eurodiputat electe d'ERC diu que el país pot ser "punta de llança" en la lluita per la democràcia i la llibertat

L’eurodiputat electe d’ERC Oriol Junqueras ha advertit els ciutadans demòcrates europeus que a Catalunya s’hi disputa una “batalla” pels drets fonamentals. L’ex europarlamentari republicà Jordi Solé ha llegit una carta que ha fet arribar el president d’ERC des de la presó de Lledoners i que ha llegit a l’escenari durant l’acte central de la concentració independentista d’aquest dimarts al migdia a Estrasburg (França), a les portes del Parlament Europeu. Junqueras ha dit que Catalunya pot tornar a ser “punta de llança” en la lluita per la democràcia i la llibertat. A més, l’exvicepresident del Govern ha demanat a la ciutadania europea que no miri “cap a una altra banda” perquè els catalans són “aliats” en la construcció de l’Europa dels drets i les llibertats.

Publicitat

Junqueras ha reivindicat a la carta els pares fundadors de la Unió Europea, i ha asseverat que avui, després de la constitució de l’Eurocambra, “no acaba res” sinó que s’inicia una “nova etapa” en la causa per internacionalitzar el procés. L’eurodiputat electe ha advertit que Catalunya es troba en una “cruïlla històrica” on cal reivindicar els mateixos valors que van abanderar els fundadors de la UE. “Tenim el deure moral de plantar cara”, ha afegit.

L’exvicepresident ha fet una crida per lluitar per la democràcia i l’Europa dels drets socials. Junqueras ha interpel·lat la ciutadania europea i ha asseverat que defensar Catalunya és, també, defensar el futur d’Europa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes