Els #Diàlegs d’Emma Tomàs arriben a la Revista Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Em diuen Emma Tomàs, sóc periodista i, com no puc parar queta, a maig de 2018 vaig iniciar el canal de YouTube Diàlegs, un canal on setmanalment dialogue amb protagonistes valencians i valencianes.

Aquest canal es va iniciar perquè, com a periodista, sempre he tingut la curiositat pels diàlegs informals, lliures i relaxats, unes converses per a conèixer a totes aquelles persones que estan ja deixant la seua empenta cultural al nostre País Valencià.

Un canal que sense l’ajuda dels meus companys, del meu equip, no haguera pogut ser possible. Gràcies a Filmics format per Natàlia Medina i Enrique Ferrer i Jojajito Media de José Javier Jiménez. Ells són els que s’encarreguen de deixar sempre unes imatges impecables i amb gran qualitat i també ens regalen aquesta professionalitat a l’edició de cada capítol.

Més d’un any on hem tingut perfils diferents, amb històries commovedores. Un any on Diàlegs es va iniciar amb la periodista Irene Rodrigo, del programa ‘Una habitació pròpia d’À Punt passant a continuació per perfils com Nerea San Félix d’À Punt Directe, la il·lustradora valenciana Vir Palmera, la cantant d’El Diluvi, Flora Sempere, la periodista Carme Bort o el cantant d’El Tio la Careta, Bruno Cañamás. Totes elles van fer la història de la primera temporada d’este canal.

A continuació, vam iniciar un nou curs escolar per a Diàlegs amb l’alegria de Jose Beteta i Àrtur de La Fúmiga, les històries d’Àlex Seguí o Jaume Guerra de Jim War Brou i el músic de carrer Borja Catanesi. Hem tingut també la tendresa de Mireia Matoses de Pupil·les amb qui conversàrem sobre aquest grup i sobre la lluita feminista que sempre fan a cada cançó. Chus Lacort, la Trini d’Assumptes Interns ens va portar altre comboi al canal a l’igual que Esteve Tortosa d’Auxili.

La dolçor i el caliu de la creadora de Valentúbers i periodista Rosella Espinós o de JazzWoman també va estar present. I, un dels meus moments preferits, amb qui vaig tindre tot un somni complit, va ser amb Panxo de Zoo i amb la periodista Amàlia Garrigós.

Vam gaudir amb la gran Tesa i el valentúber Frank Surimi i vam descobrir l’art dramàtic amb l’actriu Ruth Palonés.

L’any 2019 vam començar amb Jordi Company del programa ‘De banda a banda’ d’À Punt ràdio, ens vam morir de la risa amb Pepiu i ens vam encisar amb les veus d’Alba Terol cantant de Tito Pontet i amb Samantha i El de Muro de Cactus. Com no, la tendresa de Vicent Magraner de Lameuapau tampoc podia faltar i amb Mark Dasousa d’Atomic Studio férem un repàs als millors grups del País Valencià que han crescut al seu estudi com Aspencat, La Raíz o La Gossa Sorda.

Amb l’actor Carlos Sellés parlàrem del teatre i ens va regalar moltes i moltes lliçons necessàries, Smoking Souls o Insoma també deixaren la seua espenta amb estils valencians tan farcits de rock. La valentúber Teresa Patapum ens va donar grans moments farcits d’optimisme i bon rotllo.

I gaudírem amb la gran varietat d’estils que tenim al País Valencià amb grups com El Kamión de la Basura, The Dance Crashers o Valira. I, com no, altre capítol molt especial per a mi i necessari perquè la gent ho conega, va ser amb Clàudia Oviedo, dona transsexual, que ens va regalar també lliçons front a aquest tema que, malauradament, segueix sent tabú a la nostra societat.

 

Ara, inicie aquesta aventura amb la Revista Mirall del País Valencià per a regalar-vos cada mes les millors històries de Diàlegs. Històries que, a poc a poc, estan escrivint la pel·lícula d’este canal. Gràcies!

 

 

- Publicitat -