Una desena de províncies estan en risc per temperatures de 36ºC i de fins a 38ºC a Aragó i Catalunya

L'avís per calor s'ha activat per a Osca, Saragossa i Teruel, on tindran entre 36 i 38 graus centígrads

Una desena de províncies tindrà aquest dimarts 25 de juny un avís de risc per altes temperatures que superaran els 35 graus centígrads (ºC) i que fins i tot arribaran a 38ºC a Saragossa, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Publicitat

L’avís per calor s’ha activat per a Osca, Saragossa i Teruel, on tindran entre 36 i 38 graus centígrads; Lleida, que arribarà als 38ºC; Navarra i Mallorca, fins als 37ºC; Madrid, Albacete i La Rioja, 36ºC i Conca, 34ºC.

Així, l’AEMET ha assenyalat que aquest dimarts les temperatures seran “significativament altes” a la vall de l’Ebre i que a la Península i les Balears predominaran els cels poc ennuvolats. No obstant això, al nord-oest de la Península s’esperen cels ennuvolats, amb precipitacions a l’est de Galícia, al Cantàbric occidental i a Lleó.

A més, a la tarda aquestes precipitacions seran més intenses a la serralada Cantàbrica i no es descarta que puguin produir-se tempestes. També podrien estendre’s de manera més feble i dispersa al País Basc i a altres zones de l’altiplà nord.

Al principi del dia l’AEMET veu probable algun interval de núvols baixos a l’àrea de l’Estret, Eivissa i el Golf de València. A Canàries s’espera una jornada d’intervals a les illes de gran relleu, amb alguna pluja feble aïllada al matí i poc nuvolós amb alguns intervals ennuvolats a la resta.

Al terç oriental peninsular i a les Balears podria haver-hi calitja o pols en suspensió procedent del Sàhara.

Respecte a les temperatures, l’AEMET exposa que pujaran i ho faran de manera notable a l’altiplà i tindran pocs canvis als litorals cantàbric, mediterrani oriental i Canàries.

Les temperatures superaran els valors normals per a aquestes dates a l’est peninsular i a Mallorca i se superaran els 36 graus a Castella-la Manxa, mig Ebre, est d’Andalusia i interior de Mallorca.

Finalment, el vent bufarà de component est al litoral nord de Galícia, est de la Península i les Balears, al sud del vessant atlàntic i seran de ponent fluix a l’Estret. A la resta del país seran vents variables.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes