Fisas veu “molt difícil” que existeixi la rebel·lió en la causa per l’1-O i no descarta visitar Junqueras a la presó

L’eurodiputat del PP creu que “va haver-hi violència però no en un grau tan important”

Publicitat

L’eurodiputat del PP Santiago Fisas veu “molt difícil” que existeixi el delicte de rebel·lió en el cas dels encausats per l’1-O però assegura que respecta “la decisió dels tribunals”. Segons afirma en una entrevista a Crónica Global l’eurodiputat sortint, “va haver-hi violència però no en un grau tan important”. El parlamentari també explica que té una “excel·lent relació” amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, amb els que va coincidir al Parlament Europeu. Per altra banda, apunta que per a ell la presó presentiva “ha de ser una cosa molt excepcional” i personalment no creu que hi hagués un risc de fugida que ho justifiqui.

A més, Fisas no descarta anar a visitar “a títol personal” el líder d’ERC a la presó o Romeva o Forn, ja que a tots tres els té “apreci” personal després d’haver-hi coincidit, respectivament, a Brussel·les i a l’Ajuntament de Barcelona.

Sobre el fet que el Suprem hagi denegat a Junqueras recollir l’acta d’eurodiputat i, per contra, li permetés recollir la del Congrés, Fisas matisa que “són casos diferents”. “Una cosa és dins d’Espanya, on el jutge no veu risc de fuga i està tutelat. Hi ha una certa lògica”, afirma, insistint que “una altra cosa” és que ell pensi personalment que la presó preventiva no era “necessària”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes