El Suprem condemna La Manada per violació i eleva la condemna a 15 anys de presó

Era violació i no un abús sexual, ha decretat el jutge

El Tribunal Suprem ha revocat la sentència de La Manada i ha elevat les condemnes de cinc dels acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, després d’admetre els recursos de la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars que exerceixen l’Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

Publicitat

La decisió ha estat anunciada després d’una deliberació de més de dues hores, que ha començat tot just després que conclogués la vista pública en la qual els cinc magistrats de la sala han escoltat els arguments de les acusacions i les defenses.

Després d’aquesta deliberació, l’alt tribunal considera que el que va passar durant els Sanfermines del 2016 va ser una agressió sexual i no un abús, que és el delicte pel qual tant l’Audiència Provincial com el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) havien condemnat a 9 anys de presó José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuelo.

Amb la decisió del Suprem, la sentència contra La Manada ja és ferma, però l’encarregat d’executar les penes haurà de ser el tribunal enjudiciador, això és, l’Audiència Provincial, que citarà previsiblement els condemnats per comunicar-los que hauran d’ingressar a la presó.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes