Moren 45 persones en nous combats entre els rebels i l’Exèrcit de Síria a la província d’Hama

Més de 200.000 persones s'han vist obligades a fugir de la violència a Idlib des que van començar els atacs a finals d'abril

Almenys 45 persones han mort aquest dimarts a causa dels enfrontaments entre rebels i l’Exèrcit de Síria a la província d’Hama, situada a l’oest del país, segons ha informat l’Observatori Sirià per als Drets Humans.

Publicitat

L’organisme, amb seu a Londres i informants al país àrab, ha indicat que el repunt d’enfrontaments a la zona propera a la província amb Idlib s’ha resolt fins ara amb la mort de 31 rebels i catorze membres de les forces de seguretat.

Així mateix, ha ressaltat que entre els rebels morts figuren 15 integrants de faccions islamistes. El grup gihadista Hayat Tahrir al Sham (HTS) encapçala les operacions rebels a Idlib i al nord d’Hama.

L’Exèrcit de Síria va llançar a finals d’abril una ofensiva contra Idlib (nord-oest) i parts d’Hama a causa de la presència a la zona d’HTS, que es va fer fa mesos amb el control d’Idlib després d’imposar-se a la resta de grups rebels presents a la zona.

L’ofensiva d’Idlib ha suscitat la preocupació a nivell internacional a causa de la possibilitat que s’accentuï la crisi humanitària.

El coordinador per a Assumptes Humanitaris i Resposta d’Emergència de Nacions Unides, Mark Lowcock, va alertar recentment que “les pitjors pors” de l’organisme internacional respecte a la situació a Idlib “s’estan fent realitat”.

Més de 200.000 persones s’han vist obligades a fugir de la violència a Idlib des que van començar els atacs a finals d’abril, segons Nacions Unides.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes