Junqueras lamenta que “de res ha servit tot el que s’ha pogut veure” al judici i que “s’ha imposat la set de venjança”

El vicepresident del Govern i líder d'ERC confia ser traslladat a la presó de Lledoners

El vicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat que “de res ha servit tot el que s’ha pogut veure” al judici que aquesta setmana acabarà al Tribunal Suprem contra el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i ha deplorat que “s’ha imposat la set de venjança, la voluntat d’escarni per damunt de l’estricte sentit de la justícia”. Ho ha afirmat en una carta escrita des de la presó per a TV3 en què diu estar “orgullós” de l’1-O i satisfet per haver pogut “demostrar de manera diàfana que votar mai podrà ser un delicte”. Tanmateix, critica que la Fiscalia mantingui la petició de 25 anys de presó per a ell i “un relat inversemblant” sobre la violència del procés sobiranista.

Publicitat

“És xocant veure la Fiscalia insistint en un relat basat en la violència sobre el no-res, però ja res em deixa perplex”, afirma Junqueras, que creu que el visionat de vídeos i les explicacions dels acusats i testimonis han deixat clar que “si algú va tenir una actitud cívica i pacífica va ser la ciutadania de Catalunya i un govern que sempre va transitar per un estricte sentit de la responsabilitat”. A més, recorda que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va denunciar quan encara no era president del govern espanyol l’actuació policial de l’1-O. Per al president d’ERC, el referèndum va ser una mostra de “l’anhel de la ciutadania” i ha garantit que “passi el que passi, més enllà d’aquest judici i la seva sentència”, no renunciarà als seus ideals republicans.

Junqueras confia que, malgrat l’empresonament, podrà “tornar aviat a Lledoners”. “Almenys és a prop de casa i evitem a la família i amics aquests llargs desplaçaments esgotadors”, explica, i recorda que ha passat “més de 19 mesos” a la presó: primer a Estremera, després a Lladoners i finalment a Soto del Real.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes