Putin diu sobre la ingerència russa en la crisi política de l’Estat que no té “gens d’interès en la desintegració de països europeus”

El president rus espera que Espanya resolgui el problema amb l'independentisme català "amb diàleg" i basant-se "en decisions legítimes"

Publicitat

El president de Rússia Vladimir Putin ha dit sobre l’afer català i la situació d’Espanya que Rússia no té “gens d’interès en la desintegració de països europeus”. En una trobada amb agències de notícies internacionals, entre les quals hi havia EFE, Putin ha assegurat que Espanya “ha de decidir com existir” i resoldre “els seus problemes regionals amb Catalunya i al nord” de l’estat. Segons l’agència de notícies russa TASS, Putin espera que Espanya resolgui el problema amb l’independentisme català “amb diàleg” i basant-se “en decisions legítimes”.

Putin també s’ha referit a les recents declaracions del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, a ‘El Periodico’ en què afirmava que Rússia tornava a ser “una amenaça”. El líder rus ha qualificat aquestes paraules de “disbarat” i ha recomanat a Borrell “pensar en com construir relacions per al bé” dels seus països. Tanmateix, ha assegurat que Rússia té “bones i amplies” relacions amb Espanya i que ell personalment té bona relació amb el rei emèrit Joan Carles I i l’actual rei Felip VI.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes