Assange no compareix en la vista judicial sobre la seva possible extradició als Estats Units

"Durant les set setmanes que ha passat a Belmarsh la seva salut ha continuat deteriorant-se i ha perdut molt de pes" ha afirmat Wikileaks

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, no ha comparegut aquest dijous per videoconferència com estava previst en la vista en la qual s’analitza la seva possible extradició als Estats Units per problemes de salut, ha afirmat el seu advocat, Gareth Peirce.

Publicitat

“No està bé ni molt menys”, ha afirmat Peirce en declaracions a Reuters. La jutge Emma Arbuthnot també ha incidit en els aparents problemes de salut d’Assange, reclòs a la presó de màxima seguretat de Belmarsh, a Londres: “No està molt bé”, ha reconegut. La propera vista s’ha fixat pel 12 de juny.

Segons Wikileaks, “durant les set setmanes que ha passat a Belmarsh la seva salut ha continuat deteriorant-se i ha perdut molt de pes”. “La decisió de les autoritats penitenciàries de moure’l al pavelló mèdic parla per si sola”, ha apuntat l’organització en un comunicat.

El fundador de Wikileaks està detingut des de l’11 d’abril, dia en el qual l’Equador el va expulsar de la seva ambaixada a Londres després de gairebé set anys com a asilat.

Les autoritats britàniques el van arrestar per violar la llibertat condicional el 2012, però ara han de decidir si el lliuren a Suècia, on s’ha reobert una investigació per violació, o als Estats Units, on està acusat de 18 càrrecs per la filtració de documents secrets.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes