Sitges i Barcelona, entre les deu millors ciutats del món per celebrar el Pride

El municipi del Garraf destaca per l’augment de la popularitat del festival LGTBI, una categoria en la qual la capital catalana rep un aprovat just

Sitges i Barcelona són dues de les deu millors ciutats del món per celebrar el Pride el 2019, segons un rànquing elaborat pel cercador d’allotjaments vacacionals HomeToGo. El municipi del Garraf ocupa el novè lloc amb 32,90 punts de 50, mentre que la capital catalana és la desena de la classificació (32,62). L’informe està elaborat a partir de criteris com la facilitat per arribar-hi, les possibilitats d’allotjament assequible, la legalitat respecte al moviment LGTBI, el creixement anual del Pride al municipi i la vida nocturna amb informació de l’entitat International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA). Sao Paulo, a Brasil, encapçala el rànquing, seguit de Ciutat de Mèxic, Madrid, Nova York i París.

Segons l’informe de HomeToGo, Sitges destaca especialment pel creixement del festival Pride, amb 9,6 punts de 10 possibles, i per les lleis respecte al moviment LGTBI. D’altra banda, suspèn en vida nocturna, amb 3,15 punts.

Publicitat

En canvi, Barcelona rep un aprovat just en l’augment de la popularitat del festival (5,62), així com en el preu de l’allotjament (5,74), una puntuació molt similar a Sitges (5,67). La capital de Catalunya destaca en legalitat (8,6), i supera el municipi del Garraf en vida nocturna (6,18). Totes dues reben la mateixa puntuació en facilitat per viatjar-hi (6,48).

Berlín, Los Angeles i Lisboa ocupen les places immediatament inferiors a Barcelona, amb Benidorm (17è lloc) i València (23a) també en el Top 50.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes