El Primavera Sound preveu “rècord d’assistència” i avança que l’afluència de dissabte serà històrica

El festival torna a augmentar l’aforament diari al Parc del Fòrum fins a les 64.500 persones

Publicitat
 El festival Primavera Sound preveu tornar a batre rècords d’assistència en l’edició que arrenca aquest dijous al Parc del Fòrum. Les previsions del certamen, que enguany torna a augmentar la seva capacitat fins a 64.500 persones al dia, apunten que l’assistència creixerà en números absoluts, superant així els 215.000 assistents de l’any passat. El festival confirma aquest dilluns que la jornada del dissabte 1 de juny –en què actuen grans reclams del cartell com Rosalía, J Balvin o James Blake) serà el dia amb més afluència de la història del Primavera Sound. Amb tot, i a diferència del què ha passat en ocasions anteriors, hores d’ara encara queden entrades disponibles per tots tres dies de concerts -també per dissabte- i abonaments pel conjunt del festival (que l’any passat es van exhaurir dos mesos i mig abans del seu inici).
Amb un recinte enguany encara més gran, on hi poden cabre fins a 64.500 persones per dia, el festival augura que millorarà les seves pròpies xifres d’assistència global, que l’any passat van tornar a tocar sostre amb 215.000 espectadors.

Això, malgrat que encara hi ha entrades disponibles, de dia i abonaments. Però el festival confia que l’afluència de públic serà massiva, especialment el dissabte. “A aquestes alçades ja podem confirmar que el dissabte serà el dia de major afluència de la història del Primavera Sound”, afirma l’organització en un comunicat.

Dissabte és potser el dia amb més reclams d’aquesta edició del festival. S’hi concentraran les actuacions de Rosalía, J Balvin, James Blake, Solange, Jarvis Cocker, Primal Scream o Röisin Murphy, en una bona mostra de l’actual cohabitació entre l’ànima pop-rock del festival i la progressiva entrada de músiques llatines i urbanes.

El conjunt d’activitats del Primavera Sound arrenquen aquest dilluns amb els primers concerts de Primavera a la Ciutat, que programa actuacions durant la setmana en cinc escenaris (sales) de Barcelona. Dimecres, s’inaugura una nova edició del Primavera Pro, la desena trobada professional al voltant del certamen musical, i a més tindrà lloc la jornada inaugural (de concerts gratuïts), ja al recinte del Fòrum. A partir de dijous i fins dissabte de matinada se celebra al Parc del Fòrum el gruix del festival, amb les seves tres jornades de pagament i 17 escenaris per on passaran més de 200 bandes i artistes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes