Denise Duncan serà l’autora resident de la Sala Beckett la temporada vinent

La dramaturga acaba d’estrenar ‘Negrata de merda’ al Tantarantana, Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover

Denise Duncan serà l’autora resident de la Sala Beckett la Temporada 2019/20. Actriu, productora, directora d’escena i fundadora de la companyia La Pulpe Teatre, la també dramaturga acaba d’estrenar ‘Negrata de merda’ al Tantarantana, Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover. Entre altres tasques a la Beckett, Duncan tindrà l’encàrrec d’escriure una obra nova per estrenar amb producció del teatre. Així ho han fet les autores residents anteriors, Marilia Samper (‘L’alegria’, 2017), Clàudia Cedó (‘Una gossa en un descampat’, 2018) i Victoria Szpunberg, que estrenarà ‘Amor mundi’ el proper 27 de juny, en el marc del Grec Festival. La Sala Becket ha rebut 33 candidatures de dramaturgs i dramaturgues aspirants a aquesta edició del seu programa ‘Autor/a en residència’.
El programa “Autor/a en residència” de la Sala Beckett consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada (de setembre a juliol), de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme. A més, l’autor rep l’encàrrec de crear un espectacle de forma expressa per estrenar-lo al llarg de la temporada.

Denise Duncan ha estat escollida en funció de la seva a trajectòria professional i també de “l’interès sociocultural del seu projecte”. Duncan és membre fundadora de La Pulpe Teatro, i entree les seves obres destaquen ‘Está linda la mar’ (autoria i direcció; 2012), premi Mostra de teatre de Barcelona; ‘Vaques sagrades’ de Tarooa Teatre (autoria; Teatre Almeria, 2013); ‘C.O.C.A.’ (autoria i direcció; IT Emergents: Festival Grec, Temporada Alta i FiraTàrrega, Fira de Teatre de Manacor, 2014); ‘La Taverna dels Bufons’ (coautora juntament amb Martí Torras; Teatre Romea); ‘Una dona en el mirall’ (autoria i direcció; Sala Atrium, 2018) i ‘Taques de tardor’ (lectura dramatitzada al cicle “Dones Lliures-Clàssics desgenerats” del Teatre Lliure, 2019), entre altres. Acaba d’estrenar ‘Negrata de merda’ al Teatre Tantarantana.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes