El violoncel·lista Yo-Yo Ma emociona el públic del Palau de la Música amb la música Bach

El concert forma part de 'The Bach Project', una gira que el portarà a 36 espais del món, i del BCN Clàssics

El violoncel·lista nord-americà d’origen xinès Yo-Yo Ma ha emocionat aquest divendres el públic del Palau de la Música en un concert íntim amb Bach com a protagonista. El concert s’ha celebrat en el marc del BCN Clàssics i també del ‘The Bach Project’, una gira de dos anys que el músic va iniciar l’agost de 2018 i que el portarà a actuar en 36 llocs singulars d’arreu del món. Yo-Yo Ma ha interpretat les Sis suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach, que recentment ha enregistrat en el disc ‘Six Evolutions’ (Sony, 2018) i que ha interpretat i enregistrat en nombroses ocasions al llarg de la seva carrera.

Publicitat

Yo-Yo Ma seguirà a Barcelona aquest dissabte on realitzarà diverses activitats amb entitats i artistes de Barcelona sota el nom de ‘Day of action’, amb “la voluntat d’establir un diàleg amb la població local al voltant de la música, la cultura i la societat”. La seva jornada començarà amb un preludi en forma de petit concert, amb la col·laboració de la trompetista i cantant barcelonina Andrea Motis, als jardins de Sant Pau del Camp.

El violoncel·lista visitarà després la seu de Xamfrà, un centre cultural intergeneracional que fa servir la música, la dansa i el teatre per connectar i compartir les diferents realitats socials del Raval.

A la tarda, Yo-Yo Ma ha convocat al Conservatori del Liceu una extensa llista d’artistes barcelonins per una trobada que culminarà, a les set de la tarda amb una actuació col·lectiva oberta al públic. Yo-Yo Ma conversarà i tocarà amb estudiants locals i internacionals del Conservatori del Liceu, la ja esmentada Andrea Motis, la Sant Andreu Jazz Band amb Joan Chamorro i el duo flamenc-jazz format per Chicuelo i Marco Mezquida.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes