El Parlament Europeu investigarà les despeses de Nigel Farage finançades pel milionari Arron Banks

L'eurodiputat euroescèptic no hauria declarat els diners rebuts per part de l'empresari durant l'any del referèndum del Brexit

Publicitat

El Parlament Europeu investigarà les despeses que l’eurodiputat euroescèptic Nigel Farage hauria finançat amb donacions de l’empresari milionari Arron Banks. Segons han confirmat fonts de la institució a l’ACN aquest dimarts, el president Antonio Tajani ha remès el cas de Farage al comitè encarregat del Codi de Conducta dels membres de la cambra perquè avalui si l’eurodiputat britànic va cometre irregularitats. Segons va revelar la setmana passada Channel 4, Farage va rebre fins a 450.000 lliures – més de mig milió d’euros- a través de les empreses de Banks, promotor de la campanya no oficial del Brexit, després del referèndum del 2016.

Segons el canal, el líder de l’UKIP s’hauria beneficiat amb aquests diners d’una casa a Chelsea o un cotxe amb xofer, despeses que no hauria declarat al Parlament Europeu, contravenint suposadament el que recull el Codi de Conducta de la cambra.

Entre les possibles sancions que el comitè consultiu de l’Eurocambra pot adoptar contra Farage hi ha una amonestació o la pèrdua del dret a dietes per un període d’entre dos i trenta dies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes