Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen una clara victòria de la coalició del primer ministre Modi

"L'experiment de la 'gran aliança' ha fracassat. El BSP i el SP no han pogut robar-nos vots"

L’Aliança Democràtica Nacional (ADN) del primer ministre indi, Narendra Modi, s’ha imposat amb claredat en les eleccions legislatives de l’Índia, segons nou enquestes a peu d’urna que han estat publicades aquest diumenge, quan ha acabat el complex procés de votació. Els resultats oficials es faran públics el 23 de maig.

Publicitat

El Partit Bharatiya Janata (Partit Popular Indi, BJP) de Modi serà així el més representat al Parlament i comptarà amb una confortable majoria gràcies al suport dels seus aliats controlant entre 267 i 365 dels 542 seients de la Lok Sabha o cambra baixa del Parlament indi. En les últimes eleccions el BJP i els seus aliats van aconseguir 336 diputats.

La majoria absoluta està en 272 escons, molt lluny dels 122 que pronostiquen les enquestes per a l’Aliança Progressista Unida que lidera el partit del Congrés Nacional Indi, principal formació de l’oposició. Ara l’Aliança controla 59 escons.

“Els resultats de les enquestes a peu d’urna són concordes a les nostres expectatives”, ha indicat el vicepresident del BJP, Vinay Sahasrabudhe, en declaracions a la televisió NDTV. “L’experiment de la ‘gran aliança’ ha fracassat. El BSP i el SP no han pogut robar-nos vots”, ha apuntat en referència a dues dels partits de l’oposició.

El procés electoral ha durat mes i mig dividit en set fases de votació en la qual és la democràcia més poblada del món. La classe política reacciona ja a les enquestes a peu d’urna, però el 2014 ja van errar i van atribuir al BJP molts menys diputats dels quals van aconseguir finalment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes