El Pentàgon aprova la proposta de venda de míssils a Corea del Sud per valor de 280 milions d’euros

La proposta té lloc malgrat les recents queixes de Corea del Nord contra l'adquisició

Publicitat

El Departament d’Estat d’EUA ha aprovat els permisos de venda venda d’una partida de míssils i sistemes de suport balístic a Corea del Sud per un valor aproximat de 314 milions de dòlars (uns 280 milions d’euros) en ple escenari de tensió amb Corea del Nord.

Corea del Sud havia sol·licitat 94 míssils SM-2 per als seus bucs de guerra, al costat d’una dotzena de sistemes de guia amb l’objectiu de millorar les seves defenses contra un possible atac aeri nord-coreà, després dels assajos amb míssils de curt abast efectuats per Pyongyang en les últimes setmanes.

El permís de venda ha estat anunciat per l’Agència de Defensa per a la Seguretat i la Cooperació, pendent de la ratificació del Congrés dels Estats Units.

La proposta té lloc malgrat les recents queixes de Corea del Nord contra l’adquisició, per part del país veí, d’un avió de combat F-35 en ple col·lapse de les converses entre Washington i Pyongyang per a la suspensió del programa nuclear nord-coreà.

Corea del Sud ja empra aquests míssils SM-2, però ha expressat la seva intenció de reforçar la seva “cúpula defensiva” amb la incorporació de nous míssils en els seus destructors navals.

D’igual manera, l’agència ha confirmat la partida de míssils aire-aire de mig abast sol·licitada pel Japó, un altre país aliat clau d’EUA a la regió, igualment afectat pels últims assajos nord-coreans, per un muntant de 317 milions de dòlars (uns 284 milions d’euros).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes