Una segona presa es troba en perill d’esfondrar-se al Brasil després del desastre de Brumadinho

"Si el moviment continua podria cedir entre els dies 19 i 25 de maig i això podria provocar la liqüefacció de la presa sud"

Publicitat

La companyia brasilera Vale SA ha alertat als fiscals de l’Estat de Minas Gerais, al sud-est del país, que una segona presa es troba en perill d’ensorrament a la mina Gongo Soco, mesos després que l’esfondrament d’una altra presa deixés 200 morts a Brumadinho.

Segons un document que s’ha publicat aquest dijous, els fiscals han indicat que Vale SA estima que una altra presa de la localitat de Barao de Cocais cedirà la setmana vinent. El text adverteix així del risc que suposa l’activitat de la mina propera a la presa.

L’alerta posa de manifest la inestabilitat de les preses a la zona de Minas Gearis. La companyia ha asseverat que va registrar diversos moviments a prop de la mina –que no està activa des del 2016– a principis d’aquesta setmana.

Prop de 500 persones es troben en perill si la presa s’esfondra, per la qual cosa s’han engegat mesures d’evacuació.

“Si el moviment continua podria cedir entre els dies 19 i 25 de maig i això podria provocar la liqüefacció de la presa sud”, assenyala el document de la Fiscalia brasilera.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes