Tornen les portes obertes de la Fàbrica Lehmann

Aquí trobareu tota la programació de la jornada

Un any més, la fàbrica Lehmann us convida a la jornada de portes obertes que celebrarà el proper dissabte 25 de maig. La vintena d’espais creatius que hi conviuen ensenyaran l’interior dels seus locals –que només es poden visitar en una altra ocasió: les 48h Open House Barcelona– a més d’organitzar mostres de productes artesanals, parades de llibres, i activitats i tallers per a petits i grans. També hi haurà música i street food. No faltarà de res!

Publicitat

La programació


Taller de ceràmica

Un taller per a grans i petits, per iniciar-se en l’art de la ceràmica fent alguna figura senzilla (un bol, un got, plats…) que després us podreu endur a casa!

Local N:  Blaucobalt

Hora: de 18 a 19h


Curs de brodat sobre paper

Un workshop pràctic per realitzar una intervenció tèxtil en petit format, amb punts bàsics de brodat. Preu: 20€ amb materials inclosos.

Local 1: Paella Showroom

Hora: de 17 a 18h


Exposició fotogràfica

Un homenatge al cantant Abraham Bojorquez, amb l’exposició de fotos “Voces Rebeldes” i la projecció de “Ukamau y Ke” amb música en viu.

Local L: Fundació Ideograma

Hora: 18h


Mostra d’art

Exposició de l’última obra pictòrica de María Torróntegui, on s’exposaran obres de temàtiques diverses com bodegons, flors i paisatges.

Local G

Hora: tot el dia


Música en directe

Los Pacientes de Jerez ofereixen un concert acústic de flamenc blues-rock.

Local: Principal A

Hores: 15.30h / 17.30h


 

Una mica d’història…

La fàbrica Lehmann es troba en un racó secret i amb molt d’encant al bell mig de l’Eixample, que molts descriuen com un oasi d’estil berlinès. L’epicentre de la fàbrica és un pati de llambordes atrotinades, gairebé intacte des de l’any 1936, on s’alça una gran xemeneia de 25 metres d’alçada que recorda el passat industrial del recinte.

L’origen de la fàbrica Lehmann data del 1893, quan Ernst Paul Lehmann, un dels fabricants de joguines més importants del món, va instal·lar una de les seves fàbriques a Barcelona. S’hi van fabricar nines de porcellana de gran qualitat fins a l’esclat de la Guerra Civil, moment en el qual es va col·lectivitzar la fàbrica i es van començar a produir plats i coberts per a l’exèrcit republicà. Després de la guerra, nous inquilins van anar ocupant el recinte amb petits negocis de barri, com una impremta, un taller mecànic, una fusteria…

En els últims 20 anys, aquests locals s’han anat ocupant per estudis-taller amb dissenyadors gràfics, una editorial, fotògrafs, artistes, ceramistes, interioristes, arquitectes, pintors… Un espai únic d’aire bohemi, similar als que podem trobar a París, Milà o Berlín.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes