Quim Torra entrega les Creus de Sant Jordi d’enguany

"Serem capaços de fer possible, l'impossible" ha afirmat

Publicitat

“Serem capaços de fer possible, l’impossible”. Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, Quim Torra, al final del seu discurs en l’acte d’entrega de la Creu de Sant Jordi. En la seva intervenció també ha manifestat que “la veritable estructura d’Estat, la que ens ha permès sobreviure sense estat o estats en contra, és la societat civil. Un acte en el qual l’esportista del FC Barcelona Leo Messi, els expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol, l’esportista i excandidata d’ERC Núria Picas, i entitats com La Trinca, El Tempir, l’Ateneu de Tàrrega i la Federació Catalana d’Entitats Corals han rebut aquest dijous la Creu de Sant Jordi. El Govern ha atorgat el guardó a 28 personalitats i 15 entitats.

El president de la Generalitat, Quim Torra ha assegurat que “la veritable estructura d’Estat, la que ens ha permès sobreviure sense estat o estats en contra, és la societat civil. Catalunya no és un país fet de grans recursos naturals ni el resultat d’haver-se imposant, sinó que és la seva gent i com més lluny va la seva gent, més lluny va Catalunya”.

Torra ha agraït als guardonats: “Som millors col·lectivament gracies a l’ideal que heu consagrat les vostres vides, som més poble. Cal que ens exigim més a nosaltres mateixos, hem d’anar més lluny i posar el focus de la manera més intensa allà on més necessari cal que el posem”, ha manifestat el president. Ha apostat perquè Catalunya “sigui un país que calgui escollir, que no s’imposa a ningú” i que el fan els seus set milions i mig de persones “des de la democràcia”. En aquest context, ha apuntat: “Serem capaços de fer possible, l’impossible”.

Aquestes són les persones mereixedores de la distinció:

Lluís Albert i Rivas, Joana Amat Amigó, Montserrat Andreu Teixidó, Virgil Ani, Ernest Benach i Pascual, Carles Furriols i Solà, Carme Giralt i Rosés, Josep González i Sala, Maria Carme Junyent Figueras, Lluís Juste de Nin, Montserrat Juvanteny Juvanteny, Biel Majoral, Núria Marín García, Lionel Andrés Messi Cuccittini, Mercè Otero Vidal, Albert Peters, Núria Picas i Albets, Josep Pla-Narbona San Antonio, Núria Quadrada i Damont, Joaquim Rafel i Fontanals, Gemma Rigau i Oliver, Joan Rigol i Roig, Fina Rubio Serrano, Benedetta Tagliabue, Jaume Terradas i Serra, Montserrat Úbeda i Pla, Ivo Vajgl i Antoni Vidal Miquel.

Aquestes són les entitats mereixedores de la distinció:

Associació Cívica per la Llengua El Tempir, Ateneu de Tàrrega, Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, Coral Capella de Santa Maria de Ripoll, Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa, Facultat de Nàutica de Barcelona, Fundació Privada Família i Benestar Social, Federació Catalana d’Entitats Corals, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Fundació Carles Salvador, Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat, Fundació Privada ALTEM, Fundació Privada ARED, Fundació Privada ASPRONIS i La Trinca.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes