Més de 15.000 espectadors a la tercera edició del BCN Film Fest, un 76% més que l’any anterior

El festival premia el film 'Soledad', de la realitzadora Agustina Macri

Publicitat
La tercera edició del BCN Film Fest ha superat els 15.000 espectadors, un 76% més que l’any passat, segons les xifres que difonen els organitzadors del certamen audiovisual. ‘Litus’, de Dani de la Orden, va obrir el festival el 22 d’abril, que va acabar el 30 del mateix mes amb l’estrena a l’Estat en pantalla gran de ‘La balada de Buster Scruggs’, el western dels germans Joel i Ethan Coen per a Netflix. El certamen, que ofereix entrades a 2,90 euros i ha exhibit 66 pel·lícules en 102 sessions, ha penjat el cartell d’aforament ple en 18 ocasions. Els Cinemes Verdi de Barcelona van acollir dimarts passat l’entrega de premis a les pel·lícules guanyadores. El guardó a la millor pel·lícula ha estat per a ‘Soledad’, de l’argentina Agustina Macri, filla del president del país sud-americà.

Pel que fa a la resta de premis, el de la Crítica ha estat per a ‘La vida sense la Sara Amat’, de Laura Jou. En aquesta categoria hi ha hagut una menció especial per a ‘La mirada de Orson Welles’, de Mark Cousins.

El premi del Públic a la Millor Pel·lícula Catalana ha estat també per a ‘La vida sense la Sara Amat’. A banda, el premi a la Millor Música ha estat per a ‘El secreto de las abejas’, musicada per la compositora Claire M. Singer. Aquí també hi ha hagut una menció especial per a ‘La tragedia de Peterloo’, la música de la qual és de Gary Yershon.

El premi del Públic a la Millor Comèdia ha estat per a ‘De la Índia a París en un armario de Ikea’, de Ken Scott. I el premi Educacine ha estat per a ‘La tragedia de Peterloo’, dirigida per Mike Leigh.

De les 66 pel·lícules, 3 han estat estrenes mundials, 2 internacionals, 1 europea, 22 espanyoles i 9 catalanes. 21 dels films han estat dirigits per dones.

Finalment cal destacar que els organitzadors han anunciat que la quarta edició del festival se celebrarà del 17 al 24 d’abril del 2020.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes