Els escriptors catalans irrompen a la Fira del Llibre de Buenos Aires

Marina Garcés diu que és una ocasió molt bonica d'acostar-se a editorials petites i a autors més difícils de conèixer

Els escriptors catalans convidats són una peça fonamental del desembarcament de Barcelona com ciutat convidada a la Fira del Llibre de Buenos Aires. De fet, està previst que hi passin durant la celebració de la fira un total de 56 autors. Dues d’elles són la filosofa i assagista Marina Garcés i l’escriptora Flavia Company. “És una ocasió molt bonica d’acostar-se a mons, a editorials petites i a autors que d’una altra forma hauries de tenir molta informació per poder-hi arribar”, ha assenyalat en declaracions a l’ACN Marina Garcés, qui és la primera vegada que participa en una fira literària. “Els que ens dediquem a l’assaig i la filosofia no circulem gaire per aquests circuits”, ha afegit.
Entre els escriptors convidats a la fira hi ha Sebastià Alzamora, Eva Baltasar, Najat El Hachmi, Maria Barbal, Raül Garrigasait, Javier Pérez Andújar, Clara Usón, Llucia Ramis, Care Santos, Joan-Lluís Lluís i Carlos Zanón, entre molts altres, que fins al 13 de maig visitaran la capital argentina.

Publicitat

Aquesta és la primera vegada que Marina Garcés participa en una fira literària: “Em semblava una cosa molt professional i del sector més comercial del llibre, d’editors, traductors i escriptors més vinculats a la promoció dels seus llibres i els que ens dediquem a l’assaig i la filosofia no circulem gaire per aquests circuits”, ha afegit.

Garcés, que participa en diverses activitats de la fira, considera que és una ocasió molt bonica per acostar-se a mons, a editorials petites i a autors que d’una altra manera s’hauria de tenir molta informació per arribar-hi. “Espero tenir una estona per deixar-me perdre i deixar-me trobar per altres històries”, ha apuntat. L’assagista espera que la centralitat de l’estand de Barcelona permetrà conèixer “una cosa que està passant i és una emergència de noves veus i de noves editorials que estan canviant el mapa literari i assagístic d’una manera molt ràpida i molt intensa”.

Ha apuntat que Buenos Aires i Barcelona són dues ciutats molt vinculades per l’anar i venir de les persones, les migracions, els exilis polítics i els vincles familiars. “L’efervescència cultural de Buenos Aires com un lloc de producció, experimentació, radicalitat en el pensament en la literatura i la música ha fet que Barcelona i Buenos Aires hagin tingut aquesta familiaritat. Buenos Aires em resulta molt propera”, ha assegurat.

Flavia Company

L’escriptora, periodista i traductora Flavia Company se sent molt feliç d’haver estat convidada a la Fira del Llibre de Buenos Aires com autora Argentina, perquè va néixer en aquest país, i catalana. Company es trobava actualment fent la volta al món i ha assegurat que la Fira també forma part d’aquesta volta al món i era molt important per ella ser-hi present. “És molt emotiu fer aquesta aturada per venir aquí i mostrar aquesta fusió entre les seves tres literatures, en argentí, castellà i català”.

“És molt interessant que els catalans puguem venir aquí i que els argentins puguem mostrar la nostra passió per la literatura i mostrar l’interès d’una gran part de la població per una fira, per les novetats literàries, per la cultura”. Company ha assegurat que és “un bon exemple de com pot funcionar una fira a un nivell ciutadà de base i oferir a la gent aquesta possibilitat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes