Conclou la primera visita de Kim Jong-un a Rússia

El líder nord-coreà ha assenyalat que la pau i la seguretat a la península de Corea dependrà de l'"actitud" dels Estats Units

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha sortit aquest divendres de la ciutat russa de Vladivostok amb el seu tren privat després de la visita que ha dut a treme a Rússia, en la qual s’ha reunit per primera vegada amb el dirigent del país, Vladímir Putin.

Publicitat

Abans de tornar a Corea del Nord, Kim ha assistit a una cerimònia d’ofrena floral i el governador de la regió, Oleg Kozhemyako, ha presidit l’acte oficial durant el comiat, tal com va passar en la de benvinguda, segons ha informat l’agència de notícies Sputnik.

Kim i Putin han celebrat la seva primera reunió aquest dijous, la qual s’ha allargat durant gairebé dues hores. Tots dos han fet un balanç positiu de la cimera.

El líder nord-coreà ha assenyalat que la pau i la seguretat a la península de Corea dependrà de l'”actitud” dels Estats Units en les converses. Així mateix, ha indicat que esperarà fins a finals d’aquest any” per veure si Washington canvia de posicionament, segons ha recollit l’agència de notícies Reuters.

L’agència ha indicat que tant Rússia com Corea del Nord han acordat prendre mesures positives en diversos camps per incrementar la cooperació a nivell de comerç, economia, ciència i tecnologia.

A més a més, el líder nord-coreà ha convidat Putin a celebrar una visita oficial a Corea del Nord quan tingui disponibilitat. El president rus ha respost positivament a la invitació, segons ha informat l’agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA.

La cimera, que ha tingut lloc al campus de la Universitat Federal del Llunyà Orient, ha estat la primera que manté el líder nord-coreà amb un president rus i arriba després que Kim s’hagi reunit tres vegades els darrers dotze mesos amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, i dues amb el president nord-americà, Donald Trump.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes