Moreno assegura que Assange tractava el personal de l’ambaixada de l’Equador a Londres com “servents”

"El senyor Assange va violar totes les normes"

El president de l’Equador, Lenín Moreno, ha assegurat aquest dimarts que el fundador de Wikileaks, Julian Assange, va violar totes les normes de convivència de l’ambaixada equatoriana a Londres i l’ha acusat de tractar el personal com si fossin els seus “servents”.

Publicitat

“El senyor Assange va violar totes les normes. Tenia gent a l’ambaixada que treballava per a ell”, ha destacat el dirigent equatorià. “Es donava el luxe de tractar el personal de l’ambaixada com els seus servents”, ha manifestat Moreno en explicar algunes de les raons per retirar l’asil al ciberactivista australià.

En aquest sentit, Moreno ha afirmat que l’activista tenia equips informàtics a l’ambaixada i rebia amb freqüència visites d’altres pirates informàtics, entre ells l’informàtic suec Ola Bini, detingut dijous passat a l’Equador per presumptament atemptar contra sistemes digitals del país sud-americà.

“Tenia un equip de ‘hackers’ permanentment violant secrets de països i intervenint en assumptes com les eleccions dels Estats Units, el Govern del Vaticà i la independència de Catalunya”, ha expressat en una entrevista en el diari local ‘El Comercio’.

Moreno ja havia acusat anteriorment Assange de mirar d’utilitzar l’ambaixada equatoriana a Londres –on va estar reclòs durant gairebé set anys– com un “centre d’espionatge” que hauria estat finançat pel seu predecessor, l’expresident Rafael Correa.

Assange va ser detingut l’11 d’abril per la Policia britànica i s’enfronta a una possible pena de dotze mesos de presó al Regne Unit per violar les condicions de la llibertat condicional. Moreno ha negat que aquesta decisió sigui una represàlia per la filtració de documents o una concessió a un altre país.

“No podem permetre que casa nostra, la casa que li va obrir les portes, es converteixi en un centre d’espionatge”, va explicar Moreno aquest diumenge en el diari britànic ‘The Guardian’. “Aquesta activitat viola les condicions de l’asil. La nostra decisió no és arbitrària sinó basada en el dret internacional”, va afegir.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes