Ahir la sonda espacial israeliana Beresheet es va estavellar contra la superfície lunar

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La sonda Beresheet, primera d’Israel i de finançament privat al món amb destinació a la superfície lunar, s’ha estavellat aquest dijous contra el satèl·lit després de presentar una sèrie d’errors tècnics durant la maniobra de descens, segons ha informat el diari local ‘Jerusalem Post’.

Mentre la nau s’acostava a la Lluna, la companyia israeliana SpaceIL ha perdut el contacte diverses vegades. Els científics esperaven que la nau aterrés al cap de pocs minuts però s’ha estavellat contra la superfície lunar després d’uns problemes al motor.

Beresheet, que en hebreu remet a la frase bíblica ‘En el principi’, havia viatjat per l’espai durant set setmanes en una sèrie d’òrbites en expansió al voltant de la Terra abans de passar a la influència gravitatòria de la Lluna la setmana passada.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha indicat que Israel continuarà provant-ho. “Israel aterrarà a la Lluna!”, ha assegurat.

Fins ara, només tres països han aconseguit dur a terme un aterratge “suau” a la superfície lunar: els Estats Units, l’antiga Unió Soviètica i la Xina.

- Publicitat -