L’Institut Ramon Llull portarà a la Biennal d’Art de Venècia una reflexió sobre la relació de l’ésser humà amb les estàtues

El pavelló català, comissariat per Pedro Azara, formarà part dels actes paral·lels del certamen que tindrà lloc entre l'11 de maig i el 24 de novembre

Per desè any consecutiu, Catalunya serà present a la Biennal d’Art de Venècia. Enguany, com sempre de la mà de l’Institut Ramon Llull, el pavelló català, que formarà part dels actes paral·lels, presentarà ‘Catalonia in Venice – To lose your head (Idols)’, una exposició comissariada per Pedro Azara que reflexionarà, des de la teoria de l’art i l’estètica, sobre la particular i intensa relació de l’ésser humà amb les estàtues. Un fenomen, ha destacat Azara, que s’ha repetit al llarg de la història a totes les societats i cultures, i que s’intentarà explicar i demostrar a partir de 15 escultures que han despertat reaccions més apassionades a Catalunya, ja sigui d’adoració o de destrucció. A banda de les es cultures, la mostra comptarà també amb una ‘performance’ de Marcel Borràs, un audiovisual d’Albert Garcia-Alzórriz, i de les reflexions sobre la qüestió de sis artistes que es recolliran en un llibre. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha destacat que Catalunya segueix “exportant cultura de qualitat” i ha afegit que l’objectiu es deixar de formar part dels actes paral·lels del certamen per comptar amb “un pavelló nacional”.
El pavelló català, que en aquesta edició compta amb un pressupost de 480.000 euros, es podrà visitar entre l’11 de març i el 24 d’abril als Cantieri Navali de l’Illa de San Pietro de Venècia i l’exposició està inclosa als anomenats ‘Eventi Colateralli’, una sèrie de propostes complementàries a les exposicions internacionals i als pavellons nacionals. Unes propostes que, malgrat el nom de colaterals, “són tant oficials” com la resta de propostes, com ha destacat Eva Sòria, de l’Institut Ramon Llull. “La Biennal de Venècia no accepta qualsevol projecte pels ‘Eventi Colateralli'”, ha afegit per recordar que cada any són menys els projectes que són acceptats en aquesta secció del certamen.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes