El renovat Comic Barcelona manté la capacitat de convocatòria amb més de 110.000 visitants

L'organització fa un "balanç molt positiu" tenint en compte que s'ha reduït de quatre a tres dies

Més de 110.000 persones han visitat entre divendres i aquest diumenge al vespre el renovat Comic Barcelona, fins ara conegut com a Saló del Còmic. La directora del certamen, Meritxell Puig, ha fet un balanç molt positiu d’aquesta 37a edició, ja que “s’ha gairebé assolit el mateix nivell de visitants que la passada edició”, quan hi van passar 118.000 persones, tot i que s’ha reduït de quatre a tres dies el saló. “Rebaixar un dia no ha afectat molt l’assistència de visitants”, ha celebrat. “En totes les activitats que hem preparat les sales han estat plenes”, ha explicat tot destacant que l’exposició antològica d’Stan Lee, pare de gran part dels superherois de Marvel, ha estat “constantment plena”.
La directora de Comic Barcelona té molt clar que el fet de reduir de 4 a 3 dies el saló era un risc que han superat amb escreix. “L’any passat es van registrar uns 118.000 visitants i ens estem aproximant a aquesta xifra tot i tenir un dia menys”, explica Meritxell Puig tot subratllant que estan “molt contents i satisfets” amb el canvi de rumb que han fet al certamen. “Les jornades professionals han estat tot un èxit i les editorials nacionals i internacionals han pogut veure portfolis dels autors que volen començar la seva carrera”, detalla.

Una de les atraccions estrella d’aquesta 37a edició ha estat l’exposició que retrata la història dels còmics a partir de les aportacions de Stan Lee, que “ha estat constantment plena”. La mostra estava formada per quatre parts: la primera estava dedicada a ell com a guionista i editor i als herois que va crear; la segona s’anomenava el ”comic-book’ a partir de Lee’; la tercera estava dedicada a dibuixants espanyols als Estats Units i a la quarta hi havia un espai perquè els autors espanyols de còmics puguin homenatjar ‘in situ’ a Stan Lee.

Publicitat

Puig també subratlla que enguany el saló ha “tingut quatre sales, el doble que la passada edició, per fer xerrades, col·loquis, tallers i masterclasss que tots els dies han estat plens”. Un altre encert, segons ella, ha estat l’exposició ‘Vibraciones unerground’, dedicada a la relació entre la música i el còmic.

A més s’ha “consolidat el ‘Comic kids’, un espai que va néixer l’any passat i que en aquesta edició ha rebut més nens i més famílies”. De fet, Puig explica que un dels objectius del renovat Comic Barcelona és promoure el còmic i “captar un nou públic que li segueixi donant vida”.

La directora del saló no ha volgut avançar res de la pròxima edició però ha explicat que ja estan treballant el 25è aniversari del Saló del Manga, que es farà del 31 d’octubre al 3 de novembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes