Pagès Editors publica ‘La ciutat invisible’

Un llibre sobre Lleida del periodista Jordi Sebastià

Publicitat

En els darrers 10 anys, Lleida ha viscut alguns dels seus moments més intensos des del retorn de la democràcia. Una ciutat que, mentre veia com es convertia en la segona capital de província de Catalunya, recuperava l’interès mediàtic per a la resta del país.

En aquests 10 anys Lleida ha assolit noves fites, com l’atansament a Barcelona amb l’alta velocitat o la construcció d’un teatre equiparable als més importants de Catalunya. Però s’ha arribat a les expectatives promeses per a una ciutat que vol ser la capital d’interior? Són algunes de les reflexions que apareixen al llibre “La ciutat invisible”.

El seu autor, el periodista Jordi Sebastià, parla amb 10 “homenots” relacionats amb la capital del Segrià sobre els canvis d’una ciutat que creix malgrat les càrregues del passat, les diferències nacionals o la seva relació, amb clars i obscurs, amb la resta de Catalunya.

Tot plegat, en uns temps convulsos per al país i que tenen una repercussió directa als carrers de la ciutat. Com és que una ciutat, tranquil·la i acomodada, poc habituada a grans mobilitzacions, acull cada setmana una manifestació? Què va fer que es passés de manifestacions de 2.000 persones a mobilitzacions de 45.000?

A les 9 converses que es poden llegir en aquest llibre es parla, sense embuts, d’aquests temes locals que també han marcat la política catalana: un alcalde que esdevé referent polític nacional, però que queda marcat, per a molts ciutadans, per la gestió del procés independentista. Un Museu de Lleida que es converteix en un primer assaig de la judicialització entre Catalunya i Espanya i exemple més visible de l’article 155. Un aeroport que ens fa reflexionar sobre la gestió dels recursos públics abans de la crisi…

De tot plegat Jordi Sebastià en parla amb Ángeles Ribes, Albert Velasco, Magda Ballester, Francesc Serés, Mariona Lladonosa, Simeó Miquel, Montse Macià, Joan Cal, Ignasi Calvo Àngel Ros.

La ciutat invisible és el llibre perfecte per a qualsevol persona que vulgui saber per què Lleida s’ha situat en l’objectiu informatiu en plena convulsió política catalana. Una reflexió d’allò que ha passat al país a través de la vida d’una ciutat que lluita per ser gran.

Més sobre l’autor

Jordi Sebastià i Pla (Barri de Gràcia, Barcelona 1981) llicenciat en periodisme (Blanquerna 2006) i Dret (UB 2004). Cap d’informatius i continguts d’Ua1 Lleida Ràdio i editor i presentador de l’Un Dia Més. Ha treballat a Ona Catalana, Ràdio Lleida-Cadena Ser, Ona Mallorca o Rac1. A més, ha col·laborat en altres mitjans com Com Ràdio o Televisió de Mallorca. Fa més de 13 anys que obre el micròfon. Va aprendre l’art d’escoltar els altres amb la ràdio del seu pare. Diu que ser oient de ràdio és la millor manera d’aprendre la professió. Fa 10 anys que viu a Lleida i coneix la realitat d’una ciutat que ha vist canviar

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes