Crònica del nostre primer #DebatValencianista (vídeos+fotogaleria)

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Recentment vaig poder tenir la sort de moderar el primer Debat Valencianista organitzat per la Revista Mirall al País Valencià. Tot va començar amb una d’aquestes idees boges que et passen pel cap —almenys a mi— quan estàs a punt de dormir. Tenint ben present que la nostra terra ha estat durant molts anys menyspreada i la nostra llengua ha estat utilitzada com a eina política per totes aquelles persones que deien defensar-la, vaig veure imprescindible que, des de Mirall País Valencià convidarem a algunes persones que, més enllà de sigles o ideologies, la defensen veritablement un dia darrere d’un altre.

La predisposició de Moisés Pérez per ajudar-me a conduir el debat, de la nostra fotògrafa Ana Cervera a immortalitzar aquells moments i de tots i cadascun dels membres de la taula de debat va ser enorme. Des d’ací vull donar les gràcies a Manolo Mata (PSPV), Mònica Àlvaro (Compromís), Lluís Bertomeu (Demòcrates Valencians), David de Miguel (Agermanats) i Jaume Monfort (Podem) per haver fet possible aquest event tan especial de la nostra humil publicació. Altrament, tampoc vull oblidar-me de Miguel i Álvaro per fer possible la gravació del debat.

A totes les qui feu Mirall País Valencià créixer cada dia i ens llegiu i comenteu us volem agrair el vostre suport i el vostre compromís militant amb la nostra revista.Fa un any haguera sigut impossible imaginar això, i és gràcies a vosaltres i el nostre gran equip. Des d’aquest espai sols ens queda dir-vos que continuarem defensant un mitjà valencianista que done veu a totes les persones que estimen la nostra terra, que siga crític, plural, lliure i feminista. Al País Valencià sabem ben bé el que han sigut aquestos temps d’obscurantisme i desprestigi de la llengua i cultura valencianes. Van voler soterrar-nos, però no sabien que érem llavor. Seguim i seguirem.

Ací els enllaços als vídeos del debat y la fotogaleria:

Primera part: https://www.youtube.com/watch?v=Wxri_hc5flk

Segona part: https://www.youtube.com/watch?v=wplo7KfdlII

Tercera part: https://www.youtube.com/watch?v=SpBaax3ejP4

Quarta part: https://www.youtube.com/watch?v=o2BpMgrqWl4

Per ANA CERVERA DOMÍNGUEZ (@

- Publicitat -